Przewiń do góry

Polityka Prywatności i Cookies

  1. Podstawa prawna Niniejsza Polityka Prywatności jest zgodna z przepisami wynikającymi z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w skrócie RODO.
  2. Administrator Administratorem Państwa danych osobowych jest firma Gladier Marcin Zatorski, ul. Sołtysowicka 10 lok. 6, 51-168 Wrocław, kom. +48 791 461 826.
  3. Serwis www.2ez.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób: a) Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje b) Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookies c) Poprzez zapisywanie logów serwera www
  4. Cel zbierania i przetwarzania danych osobowych a) Dane podane w formularzu są wypełnianie dobrowolnie i przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia lub kontaktu handlowego. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim i są przetwarzane jednorazowo. b) Pliki cookies wykorzystywane są w celu tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości. Odbiorcami danych są Google Analytics, Google Tag Manager oraz Facebook. c) Logi serwera zapisują się w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych. Dane, które mogą zostać zapisane: adres IP, nazwa hosta, czas połączenia ze stroną.
  5. Czas przechowywania i przetwarzania danych Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres 10 lat do czasu wykorzystania możliwości marketingowych i analizy danych potrzebnych do prowadzenia działalności gospodarczej lub do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych.
  6. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: – Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). – Cookies „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  7. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies: – „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu; pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu; – „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu; – „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.; – „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  8. Zarządzanie plikami cookies Jeśli użytkownik nie chce utrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. W celu zarządzania ustawieniami cookies postępuj zgodnie z instrukcjami przewidzianymi dla używanej przez siebie przeglądarki internetowej.
  9. Prawa użytkownika strony Odwiedzający stronę ma prawo do: – wycofania się z tej zgody w dowolnym terminie. Dane osobowe będą przetwarzane do czasu jej odwołania. – dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także do wniesienia skargi do organu nadzorującego (GIODO).